Motivasjon er en flyktig sak

Bilde til blogginnlegg #8 - Motivasjon

Vi har alle opplevd det: Fastlåst i noe vi ikke kommer bort fra dukker plutselig lysten til å gjøre noe annet – for eksempel å trene – opp. Noe vi vanligvis ikke er så ivrige på. Midt i en travel arbeidsdag, ute på reise eller annet. «Senere…» tenker vi, og gleder oss. Men når dette senere kommer, når vi endelig har mulighet til å følge lysten som så gledelig blusset opp, så er den borte.

Bilde til blogginnlegg #8 - Motivasjon II

Dessverre har vi ingen enkel av og på-knapp for motivasjonen, og motivasjonen er heller ikke slik at den forsterkes dersom vi ikke utnytter den med en gang. Den påvirkes av flere faktorer. Å se andre som trener kan trigge lysten til å trene selv. Tanken på følelsen etter treningen kan være nok i seg selv, og å se solen skinne utenfor vinduet får i alle fall meg til å ville ta løpeskoene på.

Men så er det altså ikke alltid det passer når viljen er der. Eller? Det kan være verdt å stille seg spørsmålet. Om ikke annet går det kanskje å sørge for at man er forberedt neste gang lysten dukker opp i samme situasjone, for eksempel ved å ha en bag med treningstøy på jobben slik at man kan ta en liten løpetur i lunsjen. Eller ha en pose nøtter eller lignende i vesken slik at man ikke ofrer treningen for fristelsen av umiddelbar middag når man kommer hjem fra jobb.

Og om motivasjonen glipper er det så absolutt ikke kjørt. Den kan bygges opp igjen. For meg fungerer det ofte å lese om trening, for eksempel i iForm eller på en løpeblogg. Eller jeg kan friste meg selv med en tidlig kveld, ny-trent, nydusjet og i pysjen, med en god kopp te og en bok. Det handler om å skape gode opplevelser som kan bidra til motivasjon i neste runde.

Kort oppsummert:
• Utnytt motivasjonen når den kommer så langt det er mulig. Med rett innstilling, en dose spontanitet og litt fleksibilitet er det overraskende mye som går å få til.
• Finn ut hva som skal til for å trigge deg igjen når muligheten er tilstede men motivasjonen mangler. Vi er heldigvis ikke helt hjelpeløse ofre for motivasjonens krumspring.

Janicke / @lettbent

Meld deg på I FORM-løpet her >>

Få informasjon og la deg inspirere; følg med på I Form-løpets facebook-side >>