Lykkelig forpliktet – en ny giv!

Med startnummer IForm-løpet - web-format

Januar-arket i kalenderen er allerede revet av. Litt over tretti dager inn i det nye året har mange (de fleste?) allerede tatt både ett og to feilsteg utenfor den smale stien de bestemte seg for å følge rundt nyttår. En god del har like godt byttet tilbake til den gamle, velkjente og litt mindre smale veien de fulgte før. Å starte ”ny frisk” er liksom lettest i begynnelsen. Når den er helt ny. Etter hvert som dagene går mister de gode intensjonene gradvis sin glød og stiller stadig svakere mot alt som frister en til å gi slipp på nyttårsforsettene. I år også.

Små feilgrep kan fort gi opplevelsen av at man har mislykkes fullstendig. I klassisk selvprofetisk ånd blir det da også gjerne slik. Det  finnes imidlertid enkle ting man kan gjøre for å rette opp kursen. For nyttårsforsettene som dreier seg om trening og løping har jeg et grep som alltid fungerer for meg: Jeg melder meg på et løp! Allerede mens jeg fyller i detaljene på påmeldingssiden begynner det å krible, og når e-postbekreftelsen plinger inn er motivasjonen med ett tilbake på sitt glitrende startnivå.

I dag fikk jeg en slik ny start. Løpet hadde riktignok ligget i kalenderen lenge, men først nå ble påmeldingen registrert. Det var liten binding i å bare tenke at dette løpet skulle løpes. Nå derimot… Deilig spenning. Litt frykt. Men mest av alt fornyet motivasjon; Jeg skal virkelig forberede meg så godt jeg bare kan!

Det er rart hvordan en enkel påmelding kan vekke følelser. Jeg har deltatt i en haug av løp etter hvert, fra ganske korte til veldig lange. Målene har variert fra å ville fullføre til å nå konkrete tidsmål. Jeg begynte sent å løpe, men etter flere forsøk ble til slutt løping og løpsdeltakelse en oppslukende hobby. Hobbyen førte faktisk også til jobben jeg har i dag, der løping er en vesentlig komponent.

Frem til 1. januar i år hadde jeg løpebloggen lettbent.no. Den opprinnelige tanken med bloggen var å sparke meg selv opp fra godstolen, ut av komfortsonen, bli en løper – og forhåpentligvis også en ”lettbent” sådan. Å nå egne mål var stort. Å oppleve at min reise inspirerte andre var nesten enda større.

Og det er nettopp inspirasjon til å komme seg i gang, holde det gående, og kanskje strekke seg litt lenger, jeg ønsker å spre med ukentlige mini-blogginnlegg på I Form-løpet. Inspirasjons-momentet denne torsdagen kommer i form av en oppfordring basert på egen boost-opplevelse i dag; Å børste støv av trenings-nyttårsforsettene – eventuelt etablere noen – gjennom å melde deg på I FORM-løpet som går i Frognerparken den 28. mai. Starter du nå har du akkurat passe med tid enten du vil trene deg opp til å klare å løpe fem eller ti kilometer, eller du vil løpe en av distansene fortere enn før.

Blir du med?

Janicke/@Lettbent